Main menu

mark2

Ook plan vergroenen entrees Februari- en Koeriersterplein wint

EntreesVandaag kregen de initiatiefnemers bericht dat het plan "Vergroenen entrees Februari- en Koeriersterplein" een van de winnende plannen is van Centrum Begroot! De gemeente bedankt iedereen die plannen heeft ingestuurd voor hun inzet en inspirerende ideeën en bedankt alle stemmers voor de moeite.


Op 18 juli 2022 om 23:59 uur sloot de stemming voor Centrum Begroot. 10.081 bewoners uit Centrum stemden op 60 plannen. Het plan Vergroenen entrees Februari- en Koeriersterplein behoort tot een van de winnende plannen! Met 4137 stemmen (als 14e). Dat wordt dinsdag 30 augustus om 20:00 uur feestelijk gevierd bij de Stadsdeelcommissievergadering, Stadhuis (Amstel 1, 1011 PN Amsterdam, zaal info volgt). Toegang is vrij.


Centrum Begroot

Van 17 juni t/m 18 juli 2022 konden alle bewoners uit Centrum van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Centrum selecteren voor een totaalbedrag van € 450.000,-. Met een persoonlijke stemcode via de post maakten bewoners op de site centrumbegroot.amsterdam.nl hun keuze. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 450.000 bedragen, worden uitgevoerd.


Hoe verder

Tijdens de Stadsdeelcommissievergadering op dinsdag 30 augustus, wordt er kort stilgestaan bij de winnende plannen en worden de initiatiefnemers van de winnende plannen in het zonnetje gezet. Achter de schermen worden nog zaken geregeld over de vervolgstappen en de financiering. Het plan "Vergroenen entrees Februari- en Koeriersterplein" financiert de investering van de plantjes en het planten daarvan in de geveltuinen, en ook het aanbrengen van het "klimmateriaal" voor de planten aan de muren. Daarnaast moet er nog een omgevingsvergunning aangevraagd worden en een ontheffing op het bestemmingsplan. 


De gemeente neemt de aanleg van de geveltuinen voor hun rekening. Voorwaarde van de gemeente voor de aanleg is dat bewoners zorgen voor het onderhoud. Dat mogen bewoners zelf doen, of een derde voor inhuren. In diverse VVE's binnen Markenhoven stonden de plannen op de agenda van de ledenvergadering, met uitgebreide kostenconsequenties. De besluitvorming daarover is nog niet afgerond.

 

Uitslag Centrum Begroot 2022

 

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: